Wednesday, December 3, 2014

Як ненав'язливо спонукати клієнта купити ваш товар - майстер клас

Можна сказати з упевненістю що, вам ні за що не прийде в голову плавати з каменем на шиї. Так от, песимізм - це те, що тягне нас вниз, намагаючись втопити. Там, на дні, безумовно, теж знайдеться якась глибинна життя, і якщо вам не властивий оптимістичний погляд на події, ви знайдете розуміння з клієнтами, які, так само як і ви, істинні песимісти і розділять ваші почуття. А чи буде таке спілкування корисним для вашого бізнесу? Адже ті блага, які ви готові запропонувати, зазвичай цікавлять лише людей з позитивними поглядами на події. Також прийміть до відома: песимісти перетинаються з оптимістами лише випадково і, як показує практика, їх спілкування не буває плідним.

Так чи інакше, які б випробування вам не підкидала доля, ви зобов'язані налаштовувати себе на успішне вирішення завдання, а не на безвихідний провал. Якщо у вашій свідомості присутній хоч крапля сумніву в тому, що вам вдасться укласти контракт, з більшою ймовірністю, ваші очікування втіляться в життя. Тому що провал є єдиною «метою», яку ви собі несвідомо задали. Головне кожному виконувати свою справу. Залиште, наприклад, ведення бухгалтерії аутсорсіговой фірмі або приватній бухгалтеру, а самі шукайте клієнтів. У разі повної впевненості в виконуваних вами діях, ви будете рухатися саме до позитивного вирішення поставлених завдань, нехтуючи негативними сигналами, і успіх не змусить себе чекати.

Ви взагалі думали, про те, як ваше оточення сприймає ваші слова? Багато людей самі того не маючи на увазі ведуть спілкування в негативній формі, постійно скаржачись на низьку пенсію, високі ціни і болі в спині. Випереджаючи один одного, вони прагнуть повідомити неприємну новину, замість того щоб запропонувати свій варіант вирішення тієї чи іншої проблеми. Таку ситуацію можна порівняти з наполовину повним або наполовину порожнім стаканами. Оптиміст завжди бачить повну склянку, а песиміст, прагне розглянути порожнечу.

Наведемо деякі приклади, що демонструють відмінності негативних і позитивних тверджень:
а) - «У нашій фірмі немає цього в запасі» (біда). + «У нашій фірмі зараз немає того, про що ви запитуєте, але, може, вам підійде щось з того, що є у продажу?» (Рішення);
б) - « Фільм вже йде , ви пропустили початок »(проблема). + «Наступний сеанс розпочнеться о 9 годині» (рішення);
в) - «Ми закриваємося через 5 хвилин» (проблема). + «Чи можу я допомогти вам зробити вибір?» (Рішення);
г) - «Ми не приймаємо кредитні картки» (проблема). + «Якщо ви вважаєте за краще не платити готівкою, ми могли б прийняти чек» (рішення).

Можливо, проблема також пояснюється тим, що для нас природно виражати труднощі в негативній манері, проте спробуйте уявити, якою буде відповідна реакція уявного клієнта на кожне з вищенаведених заяв. Варіант «проблема»: клієнт повертається і йде. Варіант «рішення»: клієнт замислюється і ... нікуди не йде. Згадайте п'ять ситуацій з вашої власної практики, які найчастіше бувають, пов'язані з негативом, і спробувати заново вибудувати ваші репліки - у вигляді позитивних тверджень (варіанти фраз можна розташувати у вигляді таблиці, щоб відмінність була більш наочним). Надалі звертайте увагу на те, що і як ви говорите своїм клієнтам, і через якийсь час негативні висловлювання зникнуть з вашої професійної мови.

No comments:

Post a Comment

Bodybuilding комплекс тренувань любов і відносини авто машини офіс життя компанії банк гроші кредит Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини filmbaze.ru filmi.ge fest-news.kiev.ua firmware-portal.com fikus.xyz finhoz09.ru finger.sentav.com filmypro.net filmy-hd.com firmware-all.com